Annons:

Annons:

Avtal undertecknat om amerikansk gränskontroll på Arlanda

I fredags undertecknades ett avtal mellan svenska regeringen och USA om införande av amerikansk gränskontroll på Arlanda.

I fredags tecknade svenska regeringen och USA ett bilateralt avtal om införande av amerikansk gränskontroll på Arlanda. Swedavia undertecknade i sin tur en avsiktsförklaring med US Customs and Border Protection, CBP, om hur gränskontrollen ska hanteras på flygplatsen.

– USA är Sveriges viktigaste handelspartner efter Storbritannien. Det känns väldigt bra att en överenskommelse med CBP nu är klar. I väntan på ett kommande riksdagsbeslut går vi vidare med förberedelserna. Målet är att ett beslut om en större investering i US preclearanceanläggningen ska kunna fattas så snart den juridiska prövningen är färdig sommaren 2018, säger Karl Wistrand, koncernchef på Swedavia i ett pressmeddelande.

Arlanda valdes 2015 ut som en av tio flygplatser i världen att få införa amerikansk gränskontroll på svensk mark innan avresa. Detta innebär bland annat att resenärer kommer att slippa köa vid ankomst till USA. Till Aftonbladet säger inrikesminister Anders Ygeman:

– Det här betyder att det blir enklare att resa mellan Sverige och USA, och det kommer också underlätta för handeln mellan länderna.

Avsiktsförklaringen innebär att en anläggning kan byggas så fort den juridiska prövningen att anpassa US preclearance till svensk lagstiftning avslutas och riksdagen gett sitt godkännande.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Team Manager till Customer Service i Sverige
Sista ansökningsdag:
10 oktober 2018
Birka söker kommunikatör
Sista ansökningsdag:
2 november 2018
Service and Sales consultant
Sista ansökningsdag:
14 oktober 2018
Säljare till Stockholm City Conference Centre
Sista ansökningsdag:
19 oktober 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
18 oktober 2018
Flight Operations Manager till Maxli Travel Group
Sista ansökningsdag:
25 oktober 2018
På nytt jobb