Annons:

Annons:

Planet genomsökt – inget farligt föremål har hittats

Ett passagerarflygplan på Arlanda flygplats utanför Stockholm har mottagit ett bombhot. Det rör sig om ett plan på väg mot Nice som fått vända strax efter starten på Arlanda. På planet fanns 169 passagerare. Vid 13-tiden kunde passagerarna evakueras från planet, knappt två timmar efter att de landat och samtliga förhördes av polisen.

Norwegian kan i ett pressmeddelande bekräfta att ett bombhot har riktats mot flight nummer DY4321 från Arlanda till Nice. Av säkerhetsskäl har planet returnerat till Arlanda.

Det är 163 passagerare och sex besättningsmedlemmar ombord. Vi noterar att det är stort intresse från media. Det här är nu ett polisärende så ytterligare frågor får ställas till polisen. Säkerheten för våra passagerare och anställda har absolut högsta prioritet, skrev Norwegian i ett pressmeddelande.

Enligt Aftonbladets uppgifter är det Norwegians plan mot Nice som det berör. Planet ska nu ha landat på Arlanda och står längst ut på landningsbanan efter att ha varit i luften i ungefär 30 minuter.

Hotet ska ha kommit in via telefon via Oslo.

Vid halv sju på kvällen uppger polisen att Nationella bombskyddet sökt igenom planet och att inget farligt föremål påträffats.

Ingen misstänkt finns men utredningen fortsätter bland annat med sammanställning av uppgifter och förhör.

Brottsrubriceringarna är grovt olaga hot och luftfartssabotage.

Övrigt verksamhet på Arlanda påverkades inte enligt uppgift i Aftonbladet.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA