Annons:

BRA fajtas med Leap i Jönköping

I maj stod Jönköping utan inrikes flyg när Nextjet gick i konkurs. Igår startade Leap en linje till Arlanda medan BRA snart återupptar trafiken till Bromma. Det är första gången på länge som två inrikesflygbolag konkurrerar på flygplatsen, skriver Flygtorget.

Det faktum att Jönköping nu har trafik till båda flygplatserna i Stockholm, Leap till Arlanda och BRA till Bromma, välkomnas av flygplatschefen Rony Forsberg.
– Det är bra att vi fått ett flygbolag som flyger till Arlanda eftersom 30 procent av resenärerna ska flyga vidare, säger han till svd.se
BRA var i våras snabbt ute och kunde ta över efter konkursade Nextjet redan efter två veckor. Med inhyrd kapacitet från Amapola, en Fokker 50, flyg man linjen till Bromma under en månad, fram till semesteruppehållet den 21 juni. Den trafiken återupptas den 1 september, även nu med en Fokker 50. Det gör att Leap i dagsläget är ensamma på att hålla inrikestrafiken till Stockholm igång och gör det också försiktigt: De två första veckorna är det två avgångar om dagen med en Jetstream 31 och 19 stolar, inhyrd från holländska AIS. Den byts sedan, när BRA återupptar trafiken till en Saab 340 med 30 stolar ombord.

En kommentar

  1. Kjelle: Bra med konkurrens på linjen. Men jag ger Leap 5 månader. Sedan är de tyvärr borta. Kom ihåg var ni läste det först.
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024