Annons:

BRA går mot strömmen och ökar 4 procent

På en generellt svagare inrikesflygmarknad väljer allt fler att flyga med inrikesflygbolaget BRA. Under augusti ökade BRA fyra procent jämfört med augusti 2017. Antalet personer som flög inrikes totalt i Sverige under augusti 2018 minskade med cirka två procent jämfört med augusti 2017, enligt Transportstyrelsens senaste siffror skriver BRA i ett pressmeddelande.

Uppgifter från Swedavia, som äger och driver tio av landets flygplatser, visar även att antal inrikesflygresenärer under augusti via Arlanda minskade med cirka tre procent. Samtidigt ökade antalet resenärer via Bromma flygplats med fyra procent, där BRA är enda inrikesflygaktören.

Att flygen går som de ska, attraktiva priser, biobränsle som valmöjlighet vid bokning och trafik till flest orter i landet via nyrenoverade Bromma flygplats ser BRA som några av framgångsfaktorerna.

Samtidigt fortsätter BRA att satsa och har under hösten startat upp sina nya, permanenta flyglinjer mellan Kristianstad-Bromma och Jönköping-Bromma och från och med oktober även Sundsvall-Göteborg med direktflyg.

Enligt BRA kan den generella nedgången av inrikesflygandet till stor del tillskrivas den nya flygskatten som gör det dyrare att flyga inrikes. Även om resenären väljer att flyga med biobränsle.

Flygskatten för en inrikes tur- och returresa är 127 kronor per person inklusive moms. För flygresor, exempel tur och retur till Kanarieöarna, är nya flygskattekostnaden totalt 60 kronor. Det innebär att kortare flygresor som genererar mindre utsläpp, beskattas högre.

En kommentar

  1. Charlie: BRA där!