Annons:

British Airways startar transatlantiskt dotterbolag

I juni startar British Airways dagliga flygningar mellan Europa och New York och lanserar nu dotterflygbolaget Open skies för USA-flygningarna.

Ett flygplan kommer till en början att göra dagliga flygningar mellan New York och Bryssel eller Paris. Någon gång senare under året kommer ett till plan att sättas i drift och det ska då trafikera den andra europeiska destinationen. I sluet av år 2009 ska flygbolaget ha sex plan i trafik. Dessa plan ska tas från British Airways flotta.
Vd för det nya flygbolaget blir Dale Moss.
– Det här är en väldigt spännande satsning för oss och vi är övertygade om att detta kommer att bli en framgångssaga baserad på British Airways starka varumärke i USA och Europa. Open Skies är ett väldigt passande namn på det nya flygbolaget, eftersom det hyllar den överenskommelse som gör det möjligt att för första gången flyga mellan vilka destinationer som helst inom EU och USA. Överenskommelsen är flygindustrins första stora steg på 60 år för att öppna upp marknaden mellan EU och USA, säger British Airways koncernchef Willie Walsh.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024