Annons:

Christian Clemens föreslås som ny ordförande för Svenskt Flyg

Till ny ordförande för föreningen Svenskt Flyg har Christian Clemens föreslagits. Christian Clemens har varit VD för flygbolaget BRA sedan 2016 och ska snart lämna BRA förresearrangörsbranschen, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är väldigt glada att Christian Clemens vill ta över ordförandeskapet för Svenskt Flyg. Han är en väldigt välkänd och mycket uppskattad företagsledare i flygbranschen. Han har också på ett föredömligt sätt visat hur flyget kan ställa om mot ett fossilfritt flygande, säger Svenskt Flygs vice styrelseordförande Peter Larsson.

Christian Clemens har lagt mycket vikt vid hållbarhetsfrågor i sin roll som VD för BRA, med introduktionen av biobränslen, miljöklass för resenärer och klimatkompensationer för flygresor. Innan VD-posten i BRA har Christian Clemens bland annat varit VD för TUI i Centraleuropa med ansvar för tyska TUI Fly och TUI Fly Nordic.

– Svenskt Flyg är världsledande på många områden. Både i klimatomställning, i teknikutveckling men också i säkerhetstänkande. Det ska bli väldigt roligt att få företräda en mycket viktig bransch för landet, säger Christian Clemens.

Nyligen meddelade Niklas Nordström att han av tidsbrist inte avser kandidera för omval när hans uppdrag som ordförande för Svenskt Flyg löper ut. Hans beslut är en följd av att han föreslagits som ordförande för Norrbottens kommuner och föreslås ingå i SKL:s styrelse.

Christian Clemens föreslås till ny ordförande för Svenskt Flyg vid föreningens stämma den 10 maj i år.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024