Annons:

Kastrup växer med 619 budgetrum 2020

Copenhagen Airport är norra Europas största flygplats och förbereder sig nu för att växa till hisnande 40 miljoner passagerare om året. Vägg-i-vägg med terminal 3 växer nu nya Comfort Hotel Copenhagen Airport fram med sina 619 hotellrum. Ett hotell som hotellkedjan menar tillför området en puls och en energi som nu saknas, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Flygplatser har i alla år varit platsen som människor vill lämna så snabbt det bara går. Det är en plats i väntan på att komma till platser som man drömt om att besöka och uppleva. Vi menar att det måste bli en ändring på det. Potentialen för flygplatser är så mycket större än att bara vara ett väntrum. Vi bygger nu ett hotell som har som målsättning att locka kvar människor. Vi vill vara så bra så att våra gäster stannar kvar och skiter i Bryssel, Ibiza och Ayia Napa, säger Anna Spjuth, Senior Vice President för Comfort Hotel och ansvarig för etableringen i Kastrup.

Och den höga svansföringen och ambitionen har redan gjort att hotellet växt. Sedan första spadtaget för Comfort Hotel Copenhagen Airport så har det växt med över 20 procent. Hotellet var från början tänkt att ha 500 hotellrum men har nu ritats om och kommer när det öppnar 2020 att ha 619 rum. Och Comfort Hotel har inte som de andra hotellen i området fokus på businessresenärer. Från 2020 så är det budgetresenärerna som är i fokus.

– Det kokar i Köpenhamn och vi ska vrida upp hettan ytterligare genom att erbjuda en helt ny typ av hotell till gästerna. 80 procent av alla resande flyger i ekonomiklass, och många av dem är unga personer som söker bra location, en skön säng men som vill lägga pengarna på annat än de klassiska hotellens service som minibarer och trött jazzunderhållning i lobbyn. Hos oss så har vi fokus på att göra livet lättare för resenärerna oavsett ifall det handlar om lägre rumspriser eller lättare att träffa människor. Här får de allt det de behöver men slipper det onödiga, säger Anna Spjuth.

Nordic Choice Hotels driver redan Clarion Hotel Copenhagen Airport, som är Comforts raka motsats; ett förstklassigt fullservicehotell. När Comfort Hotel 2020 blir närmaste granne kommer hotellbolaget ha något som passar alla målgrupper direkt vid Copenhagen Airport. Tillsammans kommer man att driva en ny hub för möten och kongresser. Hela Comfort Hotel kommer vila på en 3000 kvadratmeter stor kongressyta med arbetsnamn Hangaren. Ambitionen är att locka fler internationella kongresser och möten med hjälp av en mötesyta som saknar begränsningar.

– Som Nordens största mötesarrangör så har Nordic Choice Hotels stor erfarenhet och kunskap kring att driva framgångsrika internationella konferenscenter. Med tanke på Köpenhamns dragningskraft, vår erfarenhet av att skapa lyckosamma möten och möjligheten att på några meters avstånd ha både ett budgethotell, ett fullservicehotell och norra Europas största flygplats gör att detta kommer bli någonting helt nytt. Längtar till 2020, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024