Annons:

Därför blir det längre flygtider

Trots tekniska landvinningar tar det längre tid att flyga än för ett årtionde sedan. Det beror på att flygbolagen avsiktligt lägger på extra tid i sina tidscheman för att lura passagerarna att man faktiskt landar i tid. Det hävdar en ny rapport, skriver Dagens Industri.

Det är den brittiska konsumentupplysningssajten Which som har jämfört 125 flygrutter nu och för tio år sedan och funnit att flygtiderna har ökat i hela 61 procent av fallen.

Allra värst var det för British Airways där flygningarna tog längre tid i 87 procent av fallen. Nästan lika illa var det för Ryanair, där motsvarande siffra var 82 procent, skriver The Guardian.

Enligt Which beror de ökade flygtiderna på att flygbolagen ger sig själva mer utrymme för att undvika förseningar och därmed även minska risken för att behöva betala ut kompensation för detta. Samtidigt tvingas passagerarna till mer väntetid, antingen vid gaterna eller ombord på planen, hävdas det.

En representant för British Airways menar dock att de längre flygtiderna beror på att det är betydligt fler plan i luften i dag än för tio år sedan. Samtidigt har man sänkt hastigheterna för att kunna spara bränsle och i förlängningen kunna erbjuda billigare biljetter. (Di)

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024