Annons:

”Det värsta har ännu inte kommit för flygbranschen”

Världens flygbolag har gått kräftgång sedan coronapandemin över en natt fick flygtrafiken att tvärnita. Bara den senaste veckan har bolagen turats om att avisera nedskärningar och vädja om mer stöd – senast Norwegian i fredags. Men det värsta ligger förmodligen fortfarande framför branschen, menar flyganalytiker som Financial Times har talat med.

Enligt Citis analytiker Mark Manduca beror det på utsikterna för en potentiell andravåg av virusinfektioner, som i så fall lär bemötas med nya, hårda restriktioner från drabbade länders regeringar. Det hindrar i sin tur flygbolagen från att göra de minutiösa passagerarberäkningar som krävs.
– Man kommer att få flygbolag som ökar från 0 till 70 procents kapacitet på ett ögonblick, och som sedan tvingas skala ner igen, säger han till tidningen.

En kommentar

  1. Anonym: En "andra våg" som redan drabbat en del länder, och där vissa inte ens är klara från sin första. Kommer inte leda till så avancerade restriktioner att man stänger ner länderna igen. Det har ju bevisats ineffektivt och skadar landet mer än det hjälper. Ansiktsmask, handsprit och distans kommer dock bli nya vardagen i många länder ett bra tag framöver. Men alltlng är ju inte nattsvart som Mark framställer det.