Annons:

Diskussioner pågår om statligt aktieköp i Norwegian

En informell diskussion om statliga köp av aktier i det hårt drabbade flygbolaget Norwegian Air Shuttle pågår i politiska kretsar. Syftet ska vara att säkra bolagets överlevnad. Det uppger den norska nyhetsbyrån NTB, enligt bland annat E24 och TDN Direkt.

Enligt partiet Socialistisk Venstres (SV) näringspolitiske talesperson Torgeir Knag Fylkesnes kan det inte uteslutas att så blir fallet.

”Det är inte vårt primära mål att köpa flygbolag, men vill utvärdera seriöst om det kan säkra arbetstillfällen och infrastruktur”, säger han till NTB.

Politikerna är dock försiktiga i sina uttalanden.

”Det handlar om börsnoterade företag som vi ska vara försiktiga med att spekulera kring. Men det jag vill säga att flygtrafiken är viktig för sysselsättningen och kritisk infrastruktur i Norge. Därför har vi ett särskilt samhällsansvar att försäkra att den håller sig i luften, säger Arbederpartiets ledare Jonas Gahr Støre, som säger vara övertygad om att någon form av stödpaket krävs för luftfarten.

Ytterligare en partiledare menar att målet måste vara att ska det finnas tre flybolag i Norge – Norwegian, SAS och Widerøe – även i framtiden.

3 kommentarer

  1. Man Häpnar: Ofattbart, här har man precis klivit av SAS. Norwegian kommer vara den största skuldfällan för lång tid framöver, flygbolagets agerande har skapat noll kundförtroende. Wideröe förstår jag med tanke på hur Norge ser ut. SAS behöver i Norden och står i särställning till övrigt.
  2. Torsten: Norwegian flyttade till Irland, låt dom vara där då.
  3. Ludvig S: Oavsett om de stödjer upp Norwegian så kommer de att prioritera fel igen vilket ger konkursläge senare. Tex så har de dreamliners som är basade i både Rom, Barcelona och London. Jag tror att Norwegian gått för mycket på att spridas och inte vara lönsamma.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024