Annons:

Efter Brexit: Ryanair drar i handbromsen

Som ett resultat av Brexitomröstningen i somras drar Ryanair nu ned på tillväxten i Storbritannien. Det sa bolagets vd Michael O’Leary vid en presskonferens på onsdagen.

Osäkerheten efter Brexitomröstningen i somras där engelsmännen röstade för att lämna EU, tvingar nu Ryanair att dra ned på tillväxttakten i Storbritannien till 6 procent 2017, att jämföra med en 16-procentig tillväxt 2016. Inget av bolagets nya flygplan kommer att baseras i Storbritannien. Det sa Ryanairs vd Michael’Leary i London i går.

Trots neddragningen kommer bolaget ändå att transportera 23,6 miljoner passagerare till och från Storbritannien och bidra med 19 000 direkta och indirekta jobb i landet nästa år, enligt O’Leary.

Ryanair ser också en risk att prognosen för helårsvinsten kan komma att behöva dras ned om biljettpriserna fortsätter att falla.

”Vi reviderar inte prognosen ännu. Men om priserna faller med mer än 10 till 12 procent i vinter kommer en revidering att bli nödvändig”, sa Michael O’Leary.

Förra veckan meddelade bolaget att biljettpriserna föll med 9 procent under sommarperioden, att jämföra med väntade 6 till 8 procent.

Bolagets innevarande räkenskapsår löper från den 1 april 2016 till den 31 mars 2017. I rapporten för denna periods första kvartal skrev bolaget att helårsvinsten bedöms öka med omkring 12 procent till omkring 1 400 miljoner euro. Då påpekades det samtidigt att det efter Brexit fanns ”signifikanta risker på nedsidan under resten av året”.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024