Annons:

Annons:

Efter två nödlandningar – nu får motorerna extrakontroll

Under lördagen fick två BRA-flyg från Göteborg på väg ut i Europa landa Malmö airport efter tekniska fel. Nu kommer motorerna på de två flygplanen att bytas och extrakontroller har satts in. – Nu gör vi extra kontroll av just den här typen av motorindikation, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef på BRA till Expressen.

Först fick BRA-flighten från Göteborg till Kefalonia i Grekland problem. Piloten fick indikationer på tekniskt fel och valde att landa på Malmö airport.

Inom en timme hade ytterligare ett BRA-flygplan fått landa på den skånska flygplatsen efter indikationer på tekniska problem. Flygplanet som var på väg från Göteborg till Split vände strax söder om Rügen.

De båda flygplanen kunde genomföra landningar enligt rutin – men med tre i stället för fyra motorer.

– Det var indikationer så det förelåg aldrig något nödläge eller krissituation, säger Ulrika Matsgård till Expressen.

Motorerna på de två flygplanen har nu kontrollerats. Men vad som är felat vet Ulrika Matsgård ännu inte.

– Jag har inte fått någon teknisk klarrapport ännu utan det är något som pågår. Motorerna som har givit felindikationer kommer att bytas ut, säger hon.

De två flygplanen är av samma modell, Avro, men av olika storlekar. Eftersom BRA har fler Avro-flygplan i sin flotta har extra kontroller satts in.

– Vi gör alltid säkerhetskontroller, både regelbundet, varje morgon och inför start, men utöver det gör vi extra kontroll av just den här typen av motorindikation. Så den är hundra procent säkrad, säger Ulrika Matsgård.

Eftersom två av BRA:s flygplan stod på marken under lördagen påverkade det trafiken. Under lördagen fick två flighter ställas in.

– I övrigt påverkar det trafiken i form av förseningar. Vi håller på att se över hur det ser ut i fortsättningen beroende på hur lång tid det tar att laga de här flygplanen, säger Ulrika Matsgård.

Enligt P4 Malmöhus har en av de två flygplanen fått en ny motor.

3 kommentarer

  1. Kari Lehtinen: Fel plantyp i bilden. Svara
  2. Yasmine Persson: Bilden som visas i artikeln är av flygplanstypen ATR och inte Avro som den handlar om, vilket jag tycker är fel. Svara
  3. Redaktionen: Nu har vi bytt bild. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA
Manager Cities + Tours
Sista ansökningsdag:
24 november 2019
Haman Scandinavia söker Key Account
Sista ansökningsdag:
24 november 2019