Annons:

Annons:

Egyptairplanet skickade ut nödanrop

Det kraschade Egyptair-planet, MS804, skickade nödanrop minuter efter att man förlorade kontakten med planet. Det uppger nu egyptiska och amerikanska myndigheter enligt The Guardian.

Det kraschade Egyptairplanet ska ha sänt ut ett elektroniskt nödanrop minuter efter att man förlorade kontakten med det. Det skriver the Guardian. Egyptiska myndigheter uppger att utredarna har fått rapporter om att ett elektroniskt nödanrop har sänts ut från planets nödradiosändare ELT (Emergency Locator Transmitter). Även den amerikanska myndigheten National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) uppger att nödsignaler har plockats upp minuter efter att planet försvann (planet försvann från radarn 02.29, signalen från planets nödsändare ska ha kommit 02.36).

Sökandet efter de svarta lådorna fortsätter men är en kamp mot tiden. De svarta lådorna innehåller batterier som räcker i ungefär 30 dagar och nu har snart halva tiden passerat. Två franska företag hjälper till i sökarbetet – Alseamar och Deep Ocean Search (DOS) som är specialiserade på djuphavssökning. Problemet är att Alseamar inte har utrustning att hämta upp eventuella fynd på havsbotten och problemet med DOS är att de är framme vid sökområdet om först 12 dagar.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Flight Operations Manager till Maxli Travel Group
Sista ansökningsdag:
25 oktober 2018
MSC Cruises söker Flight Reservation Agent
Sista ansökningsdag:
2 november 2018
Sheraton söker Marketing Specialist
Sista ansökningsdag:
9 november 2018
Birka söker kommunikatör
Sista ansökningsdag:
2 november 2018
Account Manager och Projektledare till Ski Unlimited
Sista ansökningsdag:
9 november 2018