Annons:

Glasgow flygplats har fått nog – förbjuder shots

Glasgow Airport har fått nog av förseningar orsakade av fulla resenärer. Flygplatsen förbjuder tequila, sambuca och andra shots som kan ställa till med störningar, skriver Expressen.

– Att vara full eller störande på flygplatsen eller ombord på ett flygplan kommer säkerligen kosta mer än flygningen, varnar polisen Clare Riddoch, ansvarig för flygplatsens nolltollerans-kampanj.

Resenärer kan fortfarande få en öl, Gin & Tonic, Bloody Mary eller Vodka Redbull på flygplatsens pubbar, men vill de festa loss med shots får de vända sig någon annanstans.

Flygplats förbjuder shots

Glasgow Airport satsar över hundratusen kronor på kampanjen som ska minska antalet fulla passagerare som kan orsaka försenade plan. Tequila, sambuca och andra festshots är numera förbjudna på pubbarna, skriver The Sun. 

Men även passagerare som öppnar spriten de köpt i taxfreen kan hamna i blåsväder med de strängare reglerna, som lanserades förra året.

Clare Riddoch poängterar att passagerarna behöver vara i rätt tillstånd för att flyga. De som ska på möhippa eller svensexa ska även meddela det i förväg, så att polisen kan vara beredd om förfesten går över styr.

Kommentarer är stängda.