Annons:

Eurowings etablerar direktflyg till Tyskland från Luleå och Kiruna

Ytterligare direktflyg från Europa till Swedish Lapland - Eurowings, som ingår i Lufthansagruppen, expanderar i Sverige och etablerar två nya flyglinjer mellan Stuttgart och Swedavias flygplatser i Luleå och Kiruna under vintersäsongen 2021/2022.

– Idag firar vi i besöksnäringen tillsammans med Swedavia resultatet av en gemensam målmedveten bearbetning av tyska flygbolag. Ökad och förbättrad reseinfrastruktur är en avgörande faktor för näringens återhämtning efter pandemin där fler direkta flyglinjer även blir ett tydligt kvitto på att vi har ett starkt och attraktivt internationellt destinationsvarumärke, säger Annika Fredriksson, tf vd Swedish Lapland Visitors Board.

De reguljära direktlinjerna kommer avgå till och från Luleå onsdagar samt söndagar och Kiruna lördagar.

– Det är oerhört glädjande att vi nu, när vaccinationerna rullar på, ser början till en återhämtning för flyget. Det är naturligtvis extra roligt att få presentera ytterligare en internationell flyglinje och vi hälsar Eurowings välkomna till vår flygplats. Den nya direktlinjen till Stuttgart i Tyskland är ett viktigt tillskott till Luleå Airports utbud och erbjuder resenärer som vill besöka norra Sverige ett smidigt och tryggt resande vilket kommer att attrahera fler besökare till regionen. Den kommer också att uppskattas av det lokala näringslivet och boende i regionen som kan flyga direkt från Luleå till Tyskland, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport.

De senaste åren har tyskar, näst efter norrmännen, varit destinationen Swedish Laplands mesta internationella besökare sett till antalet gästnätter. Mellan åren 2013 och 2019 ökade de tyska gästnätterna med nästan 40 procent. På grund av pandemin minskade de med -44 procent under 2020 jämfört med 2019.

Med start den 4 december och till slutet av mars kommer Eurowings att trafikera Kiruna Airport (KRN) – Stuttgart Airport (STR) en gång i veckan på lördagar med flygplanstypen A320.

Med start den 5 december och till slutet av mars kommer Eurowings att trafikera Luleå Airport (LLA) – Stuttgart Airport (STR) två gånger i veckan på onsdagar och söndagar med flygplanstypen A320. 

Kommentarer är stängda.