Annons:

Annons:

Expert: Nästa vd rekryteras internt – Hansen het kandidat

SAS kommer sannolikt att rekrytera nästa vd ur de egna leden. Det säger branschanalytikern Hans Jørgen Elnæs till både Omni Ekonomi och Realtid. – Mitt bästa tips är SAS operative chef, Simon Pauck Hansen. Han har 20 års varierad och relevant erfarenhet inom SAS, säger Elnæs.

Analytikern tillägger att det förmodligen finns många bra externa kandidater, men att det är tveksamt om någon av dem lockas av att ta över ett krisbolag i en krisbransch.

Dagens Næringsliv lyfter fram norrmannen Robin Kamark som en möjlig kandidat. Han har tidigare haft flera ledande befattningar inom SAS och sa nyligen upp sig från tjänsten som kommersiell chef på Etihad Airways.

2 kommentarer

  1. Tim: SAS borde ringa Easyjets VD Johan Lundgren
  2. Anders H: Rimligt om man väljer en intern, och dansk, lösning. För att fortsätta en ökenvandring som ett mellanstort regionalt bolag med kvarstående massiva interna slitningar. Med den nya ägarbilden är allt annat svårtänkbart. Om man å andra sidan skulle våga sig på en radikal förnyelseresa bör man kontakta Johan Lundgren. Svårt dock att se honom byta till ett väsentligt mindre bolag, i omsättning och framför allt värde, med större utmaningar än Easyjet.
Room Republic söker VD
Sista ansökningsdag:
15 oktober 2021
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.