Annons:

Annons:

Färre bagage försvinner

Flygbolagen har blivit bättre på att hålla reda på passagerarnas bagage. Det visar ny statistik.

5,73 bagage på 1 000 passagerare felhanterades i fjol. Det är en för bättring med 12,5 procent jämfört med året innan och den bästa siffran någonsin. Det visar ny statistik från SITA.

Siffrorna gäller borttappat incheckat bagage per passagerare och en anledning till de förbättrade siffrorna kan enligt SITA vara att allt fler flygbolag tar betalt för incheckat bagage, vilket leder till att passagerare i större utsträckning ha all sin packning som handbagage.

SITA:s rapporten nämner dock också förbättrad teknologi för bagagehantering och incheckning som en orsak till att flygbolagen håller allt bättre koll på passagerarnas incheckade bagage.

4 kommentarer

 1. p.: Flygbolagen tappar i princip aldrig bort något bagage då de oftast inte hanterar något sådant. Det är flygplatserna som tappar bort saker...
  Svara
 2. Travelman: Flygbolagen köper tjänsterna av handlingbolagen men betalningen för transporten sköts ju av flygbolagen samt förbättrad teknik på flygplatserna är säkerligen en annan orsak.
  Svara
 3. Kim: Och det kommer bli bättre när IATA Resolution 753 tas i drift i Juni 2018. Då väskor komner att scannas när: Väskan lastas av vid en ankomst, Vid transfer, och vid lastningen till flygplan.
  Svara
 4. Landvetter/GOT: Det är tack vare bagagedetektiven på Arlanda
  Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

4 KOMMENTARER ÖPPNA
Vi söker Event Sales Manager till CWT MEETINGS & EVENTS
Sista ansökningsdag:
20 november 2018
Greek National Tourist Organisation seeks 2 local employees
Sista ansökningsdag:
26 november 2018
Sales Executive Leisure till Norwegian Air Shuttle ASA
Sista ansökningsdag:
30 november 2018
Säljchef Resia Företag Västerås & Eskilstuna
Sista ansökningsdag:
25 november 2018
Regional Säljchef Resia Företag Södra Sverige & Köpenhamn
Sista ansökningsdag:
26 november 2018