Annons:

Annons:

Fler flög med SAS i april

Antalet passagerare som flög med SAS ökade i april, men bolaget får mindre betalt för resorna än för ett år sedan. Det visar bolagets månadsstatistik.

2,4 miljoner passagerare reste med SAS under april, en uppgång med 2,4 procent jämfört med motsvarande månad i fjol. Kabinfaktorn för reguljärtrafiken, som påverkades positivt av att påsken inföll i april i år, landade på 75,7 procent, en ökning med 6,1 procentenheter jämfört med motsvarande månad i fjol. Den valutajusterade yielden, intäkten per passagerarkilometer, minskade dock med 10 procent. SAS skriver i pressmeddelande att yielden därmed ligger på en historisk rekordlåg nivå.

SAS totala trafik, det vill säga reguljär plus charter, steg med 17,7 procent. Tillväxten var störst på de intraskandinaviska och europeiska linjerna där trafiken enligt månadsstatistiken ökade med cirka 26 procent. På de interkontinentala linjerna ökade trafiken med 14 procent, medan inrikestrafiken minskade med 4 procent till följd av omdisponering av produktion till SAS europalinjer.

SAS totala kapacitet ökade undermånaden med cirka 8 procent.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019