Annons:

Annons:

Flyg: ICAO presenterar ny standard för koldioxidutsläpp

Ett stort steg mot ett avtal om minskade koldioxidutsläpp för flygbranschen togs nyligen när nya utsläppsstandarder presenterades. Dessa ska uppmuntra flygbolag att vara så bränsleeffektiva som möjligt, skriver Supermiljöbloggen.

Samtalen har pågått i 6 år och i förra veckan kom till slut beskedet från FN:s internationella luftfartsorganisation (ICAO) i Montreal. De nya kraven måste dock fortfarande godkännas av ICAO:s styrande råd senare i år, men om de antas kommer de vara obligatoriska för nationella luftfartsmyndigheter i hela världen, skriver Supermiljöbloggen.

Avtalet gäller såväl små som stora flygplan som byggs efter 2020 och ställer krav på att framtida plan ska tillverkas för att vara så lätta och så bränslesnåla som möjligt. De föreslagna standarderna skulle bland annat innebära en utsläppsminskning på 33 procent mellan 2023 och 2028.

ICAO:s överenskommelse för flygindustrin möts med viss skepsis, bland annat från organisationen International Council on Clean Transportation (ICCT). Bill Hemmings, luftfartsdirektör på Transport & Environment, kommenterade överenskommelsen så här enligt Supermiljöbloggen:

– Det här resultatet var det minimum som krävdes från ICAO för en trovärdig första start.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Avdelningschef reseproduktion
Sista ansökningsdag:
24 september 2018
Business Travel Consultant till Hogg Robinson Group (HRG)
Sista ansökningsdag:
2 oktober 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
18 oktober 2018
Inside Sales Representative
Sista ansökningsdag:
4 oktober 2018
Service and Sales consultant
Sista ansökningsdag:
14 oktober 2018
Australienresor söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
10 oktober 2018