Annons:

Annons:

Flygbolag tillåts väga passagerare

Den amerikanska transportstyrelsen har gett Hawaiian Airlines rätt att väga passagerarna innan de går ombord på planet.

Hawaiian Airlines fick tidigare i år rätt att under en sexmånadersperiod väga sina passagerare innan de gick ombord på planet. Testet gjordes för att flygbolaget ville fördela vikten på planet för at på så sett spara bränsle. När nu experimenttiden avslutats har flygbolaget beslutat att avskaffa platsbokning på den aktuella rutten och istället placera passagerarna efter vikt, något som framkallat starka reaktioner.

Enligt tidningen Independent anklagas flygbolaget nu för diskriminering eftersom viktkontrollen bara ska användas på rutten mellan Honolulu och Amerikanska Samoa. Amerikanska Samoa är ett av de länder i världen invånarna har mest övervikt.
Sex anmälningar mot företaget har lämnats in till amerikanska transportstyrelsen sedan slutet av september. Myndigheten dömde dock till Hawaiian Airlines fördel – bland annat sedan flygbolagets hävdad att en jämn viktfördelning skulle kunna förhindra kraschlandningar.

Hawaiian Airlines är inte först med att använda sig av den här typen av metod – även Uzbekistan Airways och Samoa Air väger in sina passagerare sedan några år tillbaka.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Birka söker kommunikatör
Sista ansökningsdag:
2 november 2018
Flight Operations Manager till Maxli Travel Group
Sista ansökningsdag:
25 oktober 2018
Sheraton söker Marketing Specialist
Sista ansökningsdag:
9 november 2018
MSC Cruises söker Flight Reservation Agent
Sista ansökningsdag:
2 november 2018
Account Manager och Projektledare till Ski Unlimited
Sista ansökningsdag:
9 november 2018