Annons:

Annons:

Flyget mellan Mora och Stockholm stoppas

Reguljärflyget mellan Mora och Stockholm stoppas Dettas sedan Trafikverket bedömt att AB Dalaflyget inte får ha avtal på flygtrafik till Stockholm.

Det sista planet flyger den 28 februari och enligt ett pressmeddelande från Mora kommun är ansvariga politiker upprörda över beslutet.

– Jag är mycket besviken. Det här handlar om att även ge landsbygden möjlighet att utvecklas och att hela länet ska ha bra villkor för näringslivet, säger Landstinget Dalarna och kommunerna Mora, Borlänge och Falunkommunstyrelsens ordförande Anna Hed (C).

Det var 2015 som AB Dalaflyget, som ägs av Landstinget Dalarna och kommunerna Mora, Borlänge och Falun, upphandlade flygtrafik för en fyraårsperiod mellan Mora och Arlanda av flygbolaget Flexflight ApS, som redan flög på sträckan Stockholm-Sveg. Trafiken möjliggjordes genom en mellanlandning på Mora-Siljan flygplats och Mora kommun har gått in med fem miljoner varje år för att säkerställa flygtrafiken.

Men nu säger alltså Dalaflyget upp avtalet med Flexflight på grund av det domstolsunderlag som drivits fram av Trafikverket där det fastslås att det inte får finnas flera avtal på en sträcka som redan är upphandlad av Trafikverket.

2 kommentarer

  1. Lennart Sohlberg, kommunalråd i opposition, Mora: Korrigering av sakfel i sista stycket: Det är Dalaflyget som sagt upp sitt avtal med Flexflight på grund av det domstolsutslag Trafikverket drivit fram, som säger att det inte får finnas flera avtal på en sträcka som redan är upphandlad av Trafikverket.
    Svara
    • Per Johnsson: Hej! Tack för info. Vi har rättat till sakfelet. Mvh redaktionen
      Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018