Annons:

Annons:

Flygplatsbygget i Sälen riskerar att försenas

Det planerade bygget av en charterflygplats i Sälen riskerar att försenas. Det rapporterar Sveriges Radio.

Bygget av en charterflygplats i Sälen har stött på flera hinder och riskerar nu att försenas. Senaste käppen i hjulet är är bygget av en ny väg till flygplatsen.

– Det är ju flera år nu som vi har hållit på med flygplatsen, men det som nu har fastnat och som vi försöker få fart på, det är bygget av en ny väg till flygplatsen, säger Region Dalarnas ordförande Leif Nilsson (S) till Sveriges Radio.

Projektet kan också försenas eftersom mark- och miljödomstolens tillstånd till flygplatsbygget bara gäller tills i februari 2018. Är inte flygplatsen byggd då så måste man söka miljötillstånd på nytt, rapporterar Sveriges Radio. Ska flygplatsen bli klart i tid så att första charterplanet ska kunna landa i december 2017 måste bygget komma igång nu, menar Leif Nilsson.

Totalt ska tio miljarder kronor investerass i flygplatsen, i ett köpcenter och i infrastruktur. Region Dalarna räknar med att satsningen ska kunna ge 2 000 nya jobb i fjällvärlden.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA