Annons:

Annons:

Flygskatten är poppis visar ny undersökning

Fler svenskar är positiva än negativa till en flygskatt, visar en undersökning Sifo gjort på uppdrag av Svenska Dagbladet.

Fler svenskar är positiva än negativa till att beskatta flygresorna, visar en undersökning som Svenska Dagbladet beställt av Sifo. 48 procent är mycket eller ganska positiva, 33 procent är mycket eller ganska negativa och 18 procent vill eller kan inte svara på frågan ”Vilken är din inställning till flygskatt?”.

Nya skatter är sällan uppskattade, men flygskatten är alltså ett undantag.

Den 1 april införs flygskatten, som höjer priset på flygresorna inom EU med 60 kronor och priset på långresor med 250 eller 400 kronor.

Kastrup har aviserat att man samma dag sänker landningsavgiften. Det kan leda till att flyg flyttar från Arlanda till Kastrup. På vilket sätt detta är bra för miljön är oklart.

 

2 kommentarer

  1. Hassan: Det är hemskt att våra röd-gröna journalister inte kan/vill rapportera sanningen när det rör miljö-"vård". Flyget står för en mycket liten del av nedsmutsningen i landet. Den lilla påverkan som en skatt kan ge står inte alls i proportion till insatsen. Dessutom lär en stor del av de flyg som inte vill betala skatt fortsätta flyga någon annanstans i närområdet. Sluta istället subventionera den största syndaren: Vedeldning. De ny subventionerna till solpaneler gör liten nytta eftersom de fungerar när energibehovet är som lägst. Spara i teslabatterier? Svara
  2. Lyman Zerga: Ja man undrar ibland. Har de frågat familjen på fyra personer om det är´poppis´att deras flygbiljetter till Los Angeles blev 1600 spänn dyrare. Och vad fick de extra.....ingenting. Sedan kanske de sitter bredvid en annan fyra personers familj. De flög från Helsingfors på morgonen och tog anslutningen och de sitter på samma flyg. Men de slipper betala denna skatt. Om målet är att värna om miljkön. Varför premieras då de som har fler flygsträckor med att slippa betala skatt. Skatten är humbug och måste bort. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA