Annons:

Annons:

Gardemoen

”Flygskatten måste skjutas upp”

Flygbolagen i Norge säger att den norska flygskatten, som är tänkt ska införas från den 1 juni, måste skjutas upp. De kommer inte att hinna införa den.

Den norska flygskatten planerades att införas redan 1 april men beslöts för att skjutas upp. Man ville bedöma om avgiften kunde vara förtäckt statligt stöd och strida mot EES-avtalet, något EFTAs (European Free Trade Organisation) övervakningsorgan ESA har fått i uppgift att kontrollera. Avgiften är fortfarande under utredning men regeringen har nu sagt att skatten kommer att införas. Tanken är att skatten ska införas från den 1 juni men detta motsäger sig flygbolagen som menar att det är ett för tidigt datum. Det skriver norska Travel News.

NHO Aerospace (besöksnäringens branschorganisationen)  säger att flygbolagen kommer att behöva minst tre veckor på att införa passagerarskatt i sina biljettsystem och de hoppas på att regeringen väljer att senarelägga införandet av skatten.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019