Annons:

FlyMe:s miljardemission skjuts på framtiden

FlyMe tvärvänder i emissionsfrågan. Istället för den föreslagna nyemissionen på 1,3 miljarder kronor beslutade den extra bolagsstämman under torsdagen om en företrädesemission som begränsas till 194 miljoner.

– Tiden är inte mogen för att på stämman presentera det större projekt som vi håller på med. För att säkra ekonomisk tillväxt och kanske göra mindre förvärv ansågs det på bolagsstämman mer lämpligt att ta in 194 miljoner, säger Finn Thalouw, ny vd och koncernchef i moderbolaget FlyMe Europé.
Flygbolaget har tidigare sagt att en nyemission i miljardstorlek behövs för att genomföra en eller två förvärv, som ska göra FlyMe till lågprisjätte i Norden.
Kan det bli aktuellt med en större emission längre fram?
– Det kan man inte utesluta. Det handlar inte om att vi reducerat ambitionsnivån. Men det större projektet är inte aktuellt just nu.
Även valet av Finn Thaulow som ny koncernchef var överraskande. Han var tidigare föreslagen som styrelseordförande, men stämman lät Björn Olegård sitta kvar på posten.
– Vi kom fram till att detta bättre tar tillvara på kompetensen inom bolaget. Genom att bli ny koncernchef kan jag bättre dra nytta av min flygerfarenhet. Jag blir ett stöd till vd Fredrik Skanselid och hans ledningsgrupp i FlyMe Sweden och kommer att arbeta vidare på de projekt vi tittar på, säger Finn Thalouw.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024