Annons:

Förbättrad passagerarintäkt för SAS i februari

Under februari var antalet passagerare som reste med SAS oförändrat, jämfört med februari 2018. En något lägre kabinfaktor motverkades av en högre passagerarintäkt, vilket resulterade i en förbättrad enhetsintäkt, enligt ett pressmeddelande.

Jämfört med februari 2018 var kapacitet och antalet passagerare i SAS reguljära trafik oförändrad och passagerarantalet uppgick till 2 miljoner. Februari är en månad med låg säsongsmässig efterfrågan och trafiken utvecklades i linje med förväntningarna. En något lägre kabinfaktor, på 66,1%, motverkades av en högre passagerarintäkt (+0,8%), vilket resulterade i en förbättrad, valutajusterad enhetsintäkt (+0,3%). Jämfört med samma månad föregående år minskade trafiken på linjerna inom Skandinavien och Europa, samtidigt som de ökade på interkontinentala- och inrikeslinjer.

–  Trafiken under februari, en månad med lägre efterfrågan, var i linje med våra förväntningar. Inför våren och sommaren ser vi nu fram emot att successivt välkomna fler passagerare ombord. Vi fortsätter också vårt arbete mot ett mer hållbart flygresande och som ett led i det koldioxidkompenserar vi sedan första februari alla flygresor bokade med EuroBonus-nummer, säger Rickard Gustafson, vd SAS i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024