Annons:

Annons:

Förslag om flygskatt kommer före sommaren

Flygbolagens protester hjälpte inte. Det kommer ett förslag om en svensk flygskatt före sommaren, uppger finansmarknadsminister Per Bolund (MP) på en pressträff.

Flygskatten kommer att bli av om regeringen får bestämma. Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) sa vid en pressträff idag att förslaget i stora drag kommer att följa det utredningsförslag presenterats tidigare, skriver TT. Det innebär en avgift, eller skatt, på 80 kronor per enkelresa inom Sverige per passagerare och 430 kronor för de längsta utlandsresorna. Barn under 2 år omfattas inte av flygskatten.

Enligt utredningen beräknas skatten ge cirka 1,7 miljarder i intäkt till staten. Pengarna ska gå till att sänka arbetsgivaravgiften för den första anställda i ett företag.

Bolund menar att flygresorna kommer att minska när punktskatten på flygresor införs.

– Utsläppen från flygresandet har ökat, framför allt från utrikesflygandet. Det stämmer inte överens med de åtagande som vi och andra länder har kommit överens om i Paris, säger han enligt Svenska Dagbladet.

LÄS OCKSÅ:
BRA, Norwegian och SAS går samman mot flygskatt
Svensk flygskatt skapar internationella reaktioner
Flygskatt får hård kritik
Regeringen Arlanda ska stärkas och flygskatt införas
Ledare: Nog kan det bli dyrare att flyga (inlåst material)

 

3 kommentarer

  1. Erik: Har det gjorts någon analys hur många jobb är i farozonen i resebranschen? Svara
  2. Matematikern: Vad som händer är att långdistanslinjerna flyttar från Sverige till Köpenhamn eller andra flygplatser i länder utan flygskatt. På så vis slipper Thailandsresenärerna den högre skatten. Däremot slås små flygplatser som Kalmar, Halmstad, Örnsköldsvik, Skellefteå mfl ut. Några företag som har personal som behöver regelbundet flyga för att träffa kunder, utbildning, möten kommer sluta växa och utöka på andra orter. Svara
    • ykim160@gmail.com: Det blir troligen dyrare att försöka undvika flygskatten genom att flyga via ex Köpenhamn. Du måste då ha två separata bokningar en till Köpenhamn och sedan en Köpenhamn - Thailand. Blir första flyget försenat och missar Köpenhamn - Thailand flyget blir det mycket dyrt. Biljetten Köpenhamn - Thailand blir obrukbar. Köpenhamn är redan en dyr flygplats och kommer att bli dyrare för flygbolagen om trafiken ökar. Att boka två separata biljetter blir också dyrare än att ha en genomgående biljett.. Billigast att betala skatten. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

3 KOMMENTARER ÖPPNA
Senior Direct Sales and Servicing Agent
Sista ansökningsdag:
11 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
MSC Cruises söker 2st resesäljare
Sista ansökningsdag:
26 februari 2019
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
13 februari 2019
RES och Travel News söker webbredaktör
Sista ansökningsdag:
20 februari 2019