Annons:

Annons:

Fortsatt strul för Berlins nya flygplats

Den skandalomsusade Berlin Brandenburg Willy Brandt Airport kan komma att öppna först 2018, skriver DN. Det förra budet var 2017, vilket redan det var sex år efter ursprungsplanen.

Strulet med den planerade nya storflygplatsen i Berlin verkar aldrig ta slut. Igår torsdag sa Berlins borgmästare Michael Müller att det inte kan uteslutas att den planerade premiären i slutet av 2017 måste skjutas upp till 2018.

Orsaken är att man fortfarande inte har fått ordning på brandskyddet: luftdraget från tågen i den underjordiska järnvägsstationen får inte riskera att föra med sig rök upp i terminalen, och systemet för att förhindra det har ännu inte godkänts av myndigheterna, skriver Dagens Nyheter i fredagens pappersupplaga.

I ursprungsplanen skulle flygplatsen ha öppnat redan 2011, men efter omfattande missar i bygget fick premiären ställas in med kort varsel.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Kleins Resebureau söker affärsresesäljare/resesäljare
Sista ansökningsdag:
8 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019