Annons:

Annons:

Frankfurts lågprisflygplats säljs till kinesiskt företag

Nu säljer förbundslandet Rheinland-Pfalz samtliga sina aktier i flygplatsen Frankfurt Hahn Airport till ett kinesiskt företag.

Majoriteten av aktierna hos Frankfurt Hahn Airport, har sålts till ett kinesiskt företag, Shanghai Yiqian Trading. Det skriver check-in.dk. Flygplatsen har sedan 2009 ägts av förbundslandet Rheinland-Pfalz och Hessen med respektive 82,5 och 17,5 procent av det totala aktiekapitalet.  Nu säljer Rheinland-Pfalz samtliga sina aktier (och sålunda majoriteten i den tyska flygplatsen) till det kinesiska företaget som är baserat i Shanghai.
Innan köpet kan gå igenom måste delstatsparlamentet i Rheinland-Pfalz godkänna köpet och sedan krävs också ett godkännande av EU-kommissionen.

Frankfurt Hahn Airport hade förra året knappt 2,7 miljoner passagerare. Framförallt är det en flygplats lågprisbolag använder samt används flygplatsen för frakttrafik.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Regional Sales Manager – BIG Travel Sweden AB
Sista ansökningsdag:
14 april 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
Driven resesäljare sökes
Sista ansökningsdag:
9 april 2019