Annons:

Premium

Genvägar förbi flygplatsköer skapar nya problem på Schiphol

Det har varit den mest kaotiska sommarsäsongen i i nutid på många flygplatser och äntligen har en normalitet närmat sig. Men på en plats lever de kvar: Amsterdams flygplats Schiphol, där enorma köer, pågående personalstrider och annat fortsatt att skapa problem. Text: Janne Sundling

”För Schiphol har det betytt ett år då de gått från att vara ett högt respekterat flygnav till en passagerarmardröm”

Nu finns det genvägar för stressade Amsterdamresenärer: de som har råd 

Betalar sig enklare passage med Schiphols VIP-tjänst. Med en egen linje till säkerhetskontroll, en privat lounge och limousineservice, kostar det från 617 euro upp till 1 250 euro för en passagerare.

Men så många har köpt tjänsten att flygplatsen har varit tvungen att pausa nya medlemskap på obestämd tid, skriver Condé Nast Traveller. Schiphol har för närvarande inte nog med personal för att hantera tillströmningen i VIP-tjänsten. 

– Vi jobbar på att utöka antalet anställda, men samtidigt har det alltid varit en exklusiv tjänst. I nuläget kan vi inte ge ett datum när tjänsten kommer att öppna igen för alla nya medlemmar, säger Madelon van der Hof, talesperson för Schiphol.

Ett annat erbjudande, Privium, som ska ge kortare ledtider, är också på is till åtminstone slutet av 2022. Också här beroende på brist på arbetskraft och en ökningen av nya medlemmar.

För Schiphol har det betytt ett år då de gått från…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium