Annons:

Annons:

”Gör en kampanj mot bortgiftesresor på flygplatsen”

Liberalerna vill genomföra en kampanj mot bortgiftesresor med informationsblad om hur man kan få hjälp som ska finnas på toaletterna på flygplatsen. – Samhället måste visa att det inte är för sent att slå larm, inte ens på flygplatsen, säger Lotta Edholm, oppositionsborgarråd i Stockholm (L).

Lotta Edholm, oppositionsborgarråd i Stockholm för Liberalerna, har lagt en motion om att Stockholm bör genomföra en informationskampanj på Arlandas toaletter mot bortgiftesresor. Liberalerna i Malmö och Göteborg vill se samma initiativ och Lotta Edholm, tillsammans med Helene Odenjung (oppositionsråd i Göteborg) och Fredrik Sjögren (gruppledare i Malmö) skriver i en debattartikel på Aftonbladet om att man bör göra en kampanj mot bortgiftesresor på de internationella flygplatserna Arlanda, Landvetter och Sturup.

De vill se information på flygplatstoaletterna om hur man kan slå larm och få omedelbar hjälp om man riskerar föras ut ut landet och bli bortgift mot sin vilja.

– Samhället måste visa att det inte är för sent att slå larm, inte ens på flygplatsen, säger Lotta Edholm.

Liberalerna i Stockholm vill också att Stockholm ser över sin beredskap att erbjuda skydd och stöd åt de ungdomar som riskerar att giftas bort under sommaren.

– Den som i sommar ringer till exempel till 112 och slår larm om att man är utsatt för fara ska veta att det finns omedelbar hjälp att få. Ska man våga larma måste man också kunna lita på att man kan få skydd och stöd även långsiktigt. Det är viktigt varje dag, men särskilt viktigt på sommaren då vi vet att många bortgiftesresor sker, säger Lotta Edholm.

 

2 kommentarer

  1. J: Bra initiativ!
    Svara
  2. Teskedsgumman: Och gratis teskedar att lägga i underkläderna!
    Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Kleins Resebureau söker affärsresesäljare/resesäljare
Sista ansökningsdag:
8 februari 2019