Annons:

IATA: Konkurser oundvikliga utan mer stöd

Flygbolagens branschorganisation IATA hävdar att flygbolagen inte kan sänka kostnaderna tillräckligt för att bevara jobben och undvika konkurser nästa år.

Trots att flygbolagen har tagit till drastiska åtgärder för att minska kostnaderna är runt 50 procent av deras kostnader fasta eller halvfasta, åtminstone på kort sikt, skriver IATA i en rapport. Således har kostnaderna inte fallit i samma utsträckning som intäkterna.

IATA (The International Air Transport Association) upprepar sin begäran om statliga hjälpåtgärder för att upprätthålla flygbolagen ekonomiskt och undvika stora nedskärningar av personal.

IATA vill även se covid-19-tester innan man flyger, för att möjliggöra resande utan karantän.

De totala intäkterna för flygindustrin väntas enligt IATA minska med 46 procent 2021, jämfört med 2019. Det baseras på förväntningar om en återhämtning i efterfrågan som inleds nu i det fjärde kvartalet.

6 kommentarer

  1. thomas: Tyvärr att stater ska fortsätta stödja en bransch två tre etc ggr med mång miljard belopp är osannolikt. Alla pengar kommer att behövas för att återstarta ekonomin. Coronan är en dödlig sjukdom, går nu in i en andra våg, drar enorma sjukvårdsresurser, fler dör nu för att andra vårdinsatser stängts av, hade utrikes flyget från Kina upphört i feb/mars 2020 (de stängde ner inrikes,) hade denna världsomfattande pandemi kunnat undvikas helt. Flyget som opererade då in och ut från Kina är medskyldiga Låt branschen och bolagen konkursa bygg sen nytt från scratch.
  2. Anonym: Hej Thomas! Vi kanske ska komma ihåg att det var semestrande sportlovsfirare som tog med viruset hem till oss från Italien. Dessförinnan var det en resenär som flög från Kina till Italien... Alla har vi ett ansvar och måste börja ta den på allvar. Det är en stor tragedi för hela vår resebransch men kanske kan vi ta lärdom utav detta och startar om på ett bättre sätt där vi tar hand om vår jord! Önskar alla lycka till framöver!
  3. Ansvarsfull: Ja, att tro att det går att resa som vi gjort tidigare är nog bara en dröm men inte en realitet. Gruppresor kommer att vara svåra att genomföra under de närmaste åren. Hörde precis USA:s ledande smittskyddsexpert som sade att amerikaner får lära sig att leva med munskydd i två år även om vaccin skulle komma.
  4. Thomas: Anonym Jag skrev till myndigheten A. Tegnell ett skarpt varningsmail den 14 februari Det ligger hos registrator kan fås ut via offentlighetsprincipen, jag fick svar. Hur kom viruset till Italien? Det kom från Kina. Varför stängde Kineserna tidigt och snabbt ner sitt inrikesflyg speciellt från Wuhan men inte utrikesflyget?
  5. Thomas: Resor till Kanarieöarna är fullt möjliga och ofarliga, de är nu nästan tomma på turister. Där är varmt och sommar nu, branschen koncentrera er dit. Billiga hotell. Säkrare än här, + flyget är nästan helt ofarligt.
  6. Joel: @Anonym. Fast det där är naivt. Hade det inte kommit från sportlovsfirarna så hade det tagit sig hit på andra sätt. Så det fyller inget som helst syfte att utmåla några för att ha "fört hit smittan". Det är svårt att lära av detta, vad är det vi ska lära oss?. Finns inget lärande som kan förhindra något i den här omfattningen
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024