Annons:

Indien växer kraftigt som flygmarknad

Om mindre än 20 år kommer Indien vara världens tredje största flygmarknad, spår Airbus. Landet kommer behöva 1 600 nya flygplan och nu planerar flygplanstillverkaren att etablera ett utbildningscenter för flygpersonal utanför New Delhi.

Den växande flygmarknaden i Indien beror på ekonomisk tillväxt, ökad befolkning och urbanisering. Till 2025 beräknas Indiens befolkning vara större än Kinas och indisk medelklass kan bestå av 600 miljoner människor, mer än dubbelt så många som i USA. Det gör att till 2034 beräknas indier göra fyra gånger fler flygresor än i dag.

– Flygindustrin i Indien har en ljus framtid. I takt med att Indiens industriella styrka växer följer ekonomisk utveckling, välstånd och ett ökat antal förstagångs- och återkommande flygresenärer, säger Kiran Rao från Airbus i ett pressmeddelande.

Flygtrafiken i Indien spås öka med  8,4 procent årligen de kommande 20 åren. Enligt Airbus kommer Indien behöva 1 600  nya flygplan de kommande 20 åren.

Nu tittar flygplanstillverkaren på att etablera ett utvecklingscenter för piloter och tekniker utanför New Delhi. Där ska man kunna utbilda över 8 000 piloter under en tio-års-period från och med 2018.

– I snitt räknar vi med att leverera ett Airbusplan i veckan till indiska flygbolag de kommande tio åren. Behovet av högkvalitativ utbildning kommer att bestå, säger Srinivasan Dwarakanath, chef för Airbus i Indien i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024