Annons:

Annons:

Källor: Trump har pratat med Boeings vd om kraschen

USA:s president Donald Trump ska på tisdagen ha pratat i telefon med Boeings vd Dennis Muilenburg om söndagens flygolycka i Etiopien då ett plan av modellen Boeing 737 Max 8 störtade och 157 personer dog. Det rapporterar AFP och hänvisar till källor, skriver Omni.

Samtalet ska ha ägt rum efter att Trump skrivit på Twitter att ”flygplan håller på att bli för komplexa för att flyga”, enligt nyhetsbyrån. Enligt källan ska Muilenburg ha försäkrat Trump om att flygplanet i fråga är säkert och pålitligt.

Orsaken till kraschen är inte känd men det är den andra dödliga olyckan på fem månader med samma flygplansmodell. Utredningen kring den tidigare olyckan är inte heller helt klar men mycket tyder på att det förolyckade planet hade problem med höjdmätaren.

Boeing meddelade natten till tisdagen att bolaget ska uppdatera mjukvaran i modellen 737 Max 8. Planerna meddelades bara timmar efter att USA:s luftfartsmyndighet krävt att bolaget genomför förändringar på flygplansmodellen senast i april.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019