Annons:

Karantänfritt flyg mellan EU och USA i december

Det amerikanska flygbolaget Delta Air Lines och italienska Alitalia är på väg att till december återinföra karantänfria flygningar mellan EU och USA, rapporterar Financial Times med hänvisning till flygbolagen.

Det är flygningar mellan Rom, Italien, och Atlanta i delstaten Georgia, USA, som planeras och som därmed ser ut att bli de första direktflygen mellan kontinenterna utan krav på karantän sedan coronarestriktioner satte stopp för detta tidigare i år.

Resenärerna kommer att testas tre gånger in samband med resan för att slippa karantän. Första testet är ett så kallat PCR-test, som visar om resenären bär på coronaviruset, som ska tas tre dygn före avresa. Därefter kommer snabbtester att tas i samband med att flygningen inleds och avslutas.

Flera flygbolag erbjuder sedan en tid flygningar mellan EU och USA, fast med krav på karantän för resenären vid ankomst.

En kommentar

  1. Miles and more forever: Vilken röra! Vad händer om en i ett sällskap testar positivt innan eller på resan? Måste de andra åka eller förlora sina pengar? vem vill resa på sådana villkor? Det kommer att ta lång tid innan flygresandet återhämtar sig.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024