Annons:

Annons:

Kastrup blir Norwegians nya superbas

Norwegian fortsätter att utveckla långdistansverksamheten i Skandinavien. En ny långdistansbas ska etableras i Köpenhamn där cirka 80 piloter kommer att vara baserade. Basen öppnas i oktober i samband med att trafiken för vintersäsongen sätter igång för de skandinaviska långdistanslinjerna.

Med den nya basen för långdistanspiloter skapas 80 arbetsplatser i Köpenhamn. Piloterna kommer att flyga på Norwegians långdistanslinjer till och från Skandinavien. Bolagets övriga långdistansbaser finns i Amsterdam, Paris, Barcelona, Rom, London, New York, Los Angeles, Fort Lauderdale och Bangkok.

– Med tanke på hur stor vår långdistansverksamhet är i Skandinavien idag är det ett naturligt steg att etablera en långdistansbas i Köpenhamn. Köpenhamnsbasen kommer att förenkla och stärka vår verksamhet samt skapa lokala arbetsplatser, säger Helga Bollman Leknes, HR-direktör på Norwegian.

Den existerande basen i Köpenhamn har i sin nuvarande form över 500 anställda varav 200 är piloter som primärt flyger på bolagets kortdistanslinjer inom Europa.

Avtal med danska fackföreningen FPU
Etableringen av basen i Danmark har gjorts i samråd med danska fackföreningen Flyvebranchens Personale Union FPU och parterna har ingått ett avtal.

–Vi har ingått ett avtal med FPU och jag vill tacka dem för den konstruktiva dialog som vi har haft. Jag ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med dem, fortsätter Bollmann Leknes.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA