Annons:

KLM-chefen ratar flyget: Ta tåget om du ska resa kort

Holländska flygbolaget KLM uppmanar resenärerna att ta tåget i stället för flyget. Bakom annonskampanjen står bolagets hållbarhetschef Barbara van Knoppen. I en intervju med SvD Näringsliv förklarar hon det oväntade greppet. – Varför ska du flyga när det handlar om en resa på säg 600 kilometer? När det finns en möjlighet att ta tåget i stället, säger hon till SvD.

KLM har inlett ett samarbete med det fransk-belgiska snabbtågsbolaget Thalys och erbjuder nu tågresor som ett alternativ till flyget på bolagets kortaste sträcka: Amsterdam-Bryssel.

Me de initiativ som har tagits hittills räcker inte för att minska utsläppen från flygandet – tvärtom. På fyra decennier har flygandet åttafaldigats. Från 2013 till 2018 ökade flygandets utsläpp med hela 32 procent, enligt en studie från i september.

Hur ska ni vända den trenden?

– Jag måste säga… 2018 såg vi för första gången på KLM att vi ökade flygandet men minskade utsläppen, säger Barbara van Koppen till Svenska Dagbladet, och fortsätter:

– Vi vet att vi tar viktiga steg redan i dag, men också att det är otillräckligt. Vi behöver tekniska genombrott i framtiden. Och vi försöker bidra till dem, för att kunna fortsätta flyga i 100 år till.

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024