Annons:

Annons:

Köpenhamns flygplats sänker avgifterna för flygbolagen

Köpenhamns flygplats sänker avgifterna för flygbolagen. Åtgärden beskrivs som ett sätt att stärka flygplatsens position som hub.

Från och med den 1 april 2018 sänker Köpenhamns flygplats avgifterna för flygbolag med i genomsnitt 10 procent, och med ett särskilt incitamentsprogram som innebär att avgifterna blir 35 procent lägre på den mer frekventa regionaltrafiken som bland annat innefattar flygningar mellan Köpenhamn och Stockholm respektive Oslo.

Åtgärden, som beskrivs som ett första steg i en ny dansk strategi för flygtrafiken, beräknas kosta flygplatsen 300 miljoner danska kronor om året, skriver TT.

– Vi kommer att stärka vår navfunktion, och därför kommer de lägre priserna särskilt märkas för flygbolag som flyger många gånger dagligen på de kortare sträckorna mellan Köpenhamn och regionala flygplatser. På så vis fortsätter vi vårt arbete med att knyta hela Danmark närmare varandra, säger flygplatsens ordförande Lars Nørby Johansen.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Kundservicechef till Birka Cruises
Sista ansökningsdag:
15 juli 2018
Affärsresesäljare till Växjö
Sista ansökningsdag:
3 juli 2018
Go Cruising söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
29 juni 2018
HRG Nordic söker BUSINESS TRAVEL CONSULTANT
Sista ansökningsdag:
21 juni 2018
Business Travel Counselor
Sista ansökningsdag:
25 juni 2018