Annons:

Lufthansa förbjuder Airtags

Passagerare som vill hålla koll på sitt bagage med hjälp av en spårningsbricka får välja ett annat flygbolag än Lufthansa. Det bekräftar den tyska jätten och hänvisar till regleringar – som dock inte tycks implementeras av något annat flygbolag.

Apples produkt Airtag är en några centimeter stor bricka som kan fästas på väskan, i nyckelringen eller på cykeln och går sedan att följa i mobilen. I samband med sommarens stora bagagekaos på flera flygplatser har den även blivit ett attraktivt val för passagerare som är rädda för att bli av med väskan.

Men nu är det slutspårat hos tyska Lufthansa, i alla fall om man får tro en tweet från bolagets verifierade konto. 

”Enligt riktlinjer från ICAO lyder spårare under regelverket för farligt gods. På grund av deras spårningsfunktion måste de avaktiveras under flygningen om de packas i det incheckade bagaget och kan därför inte användas”, skriver bolaget på Twitter. 

Apple förnekar att deras produkt bryter mot det hänvisade regelverket, skriver The New York Times. 

I ett skriftligt uttalande bekräftar Lufthansa att produkten inte får användas på bolagets flyg, men förnekar att det är bolagets egna initiativ. 

”Enligt The Lufthansa Groups egna riskbedömning är spårningsenheter med lågt batteri i det incheckade bagaget inte en säkerhetsrisk. Vi har aldrig infört ett förbud mot den här typen av produkter. Det är myndigheternas ansvar att förnya regelverket som just nu begränsar hur spårningsenheter används i incheckat bagage. Vi har nära kontakt med respektive institution för att hitta en lösning så fort som möjligt.” 

Enligt The New York Times verkar inget annat flygbolag ha förbjudit Apples Airtag eller liknande spårningsprodukter. 

Kommentarer är stängda.