Annons:

Megakylan försenar hundratals flygplan

Chicago upplever ett av sina kallaste dygn någonsin med isande temperaturer på neråt 27 minusgrader. Vinterstormen har döpts till Jayden och orskar även stora förseningar i flygtrafiken. Hundratals flighter har ställts in det senaste dygnet, skriver Aftonbladet.

Kylan har även drabbat flygplatserna som under hela veckan har haft stora problem med förseningar och inställda flighter.

Under det senaste dygnet ställdes 504 avgångar in på Chicagos O’hare International Airport och och 162 var inställda på Midway International. Under veckan har sammanlagt över 1000 flyg ställts in i USA.

För flygbolagen American Airlines och United Airlines innebär kylan att cirka en tredjedel av deras flygtrafik ställs in, rapporterar CNBC.

American ställde in 225 flyg under tisdagen och ytterligare 185 under onsdagen på grund av de låga temperaturerna. I ett uttalande förklarade bolaget att anledningen är de ”extrema” temperaturerna.

Störningarna på Chicago-flygplatserna orsakar i sin tur förseningar på flera andra amerikanska flygplatser.

Flygplan kan generellt lyfta trots mycket låga temperaturer, men den extrema kylan är desto svårare för personalen som jobbar på landningsbanan.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024