Annons:

Annons:

Moderaterna vacklar om flygskatten

Moderaterna har tidigare lovat att riva upp flygskatten direkt om de vinner, men nu blåser det andra vindar enligt Dagens Industri.

Flygskatten drar i bästa fall in 1,7 miljarder till statskassan. En inrikesresa blir 60 kronor dyrare.

”Alliansen kommer inte att begära misstroende. Däremot kommer Moderaterna att avskaffa skatten redan den 1 januari 2019 om vi vinner valet 2018. Skatten kommer då ha varit verksam under mindre än ett år”, skrev Ulf Kristersson, då ekonomiskpolitisk talesperson i Moderaterna, i en kommentar till Svenska Dagbladet i augusti förra året.

Många inom näringslivet är förvisso högljudda motståndare, men flera opinionsmätningar visar att svenska folken inte tycks särskilt bekymrade över att betala den nya skatten – utan oron för klimatet väger tyngre.

Skatten har visat sig ganska populär och nyligen lovade Mikael Damberg här i Travel News att skatten ska vara kvar om socialdemokraterna vinner valet. Enligt DI vill Moderaterna inte har en strid med Miljöpartiet i fråga om flygskatten.

”Det finns andra viktigare prioriteringar”, säger en källa till DI.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
RK Travel Group söker reseproducenter
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Recruiting in Gothenburg
Sista ansökningsdag:
7 september 2018
Vi söker en ny stark kollega!
Sista ansökningsdag:
4 september 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018