Annons:

Annons:

Nextjet får förnyad licens

Nextjet har tagit sig ur den akuta ekonomiska krisen och får förnyad licens av Transportstyrelsen.

– Vi har precis fattat beslut om att ge Nextjet dess operativa licens som är giltig tillsvidare utan en bortre tidsgräns, säger Simon Posluk, enhetschef vid Transportstyrelsen, till TT.

Det var den 18 augusti i år som Transportstyrelsen återkallade Nextjets operativa licens på grund av flygbolagets svåra ekonomisk situation. Myndigheten utfärdades också en tidsbegränsad licens fram till den 17 november, vilket innebar att det krisande bolaget kunde flyga vidare och samtidigt ha möjlighet att lösa sin ekonomiska situation och uppfylla de ekonomiska krav som regleras i en EU-förordning, skriver TT.

Nextjet har nu genomfört ett antal olika åtgärder som inneburit att bolaget börjat beta av förfallna fodringar och skulder. Därmed har man lyft bolaget ur den svåra ekonomiska situationen.
I september skickade Nextjet in en ansökan om ny licens till Transportstyrelsen efter att bland annat ha tagit in 42,5 miljoner kronor i en nyemission.

– Vi har en riskbaserad ekonomisk tillsyn av våra flygföretag. De kommer att följa den tillsyn som vi gör precis som vilket annat bolag, men utifrån att de haft en sådan situation kommer vi naturligtvis att följa dem lite noggrannare, säger Simon Posluk till TT.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018