Annons:

Nextjet får förnyad licens

Nextjet har tagit sig ur den akuta ekonomiska krisen och får förnyad licens av Transportstyrelsen.

– Vi har precis fattat beslut om att ge Nextjet dess operativa licens som är giltig tillsvidare utan en bortre tidsgräns, säger Simon Posluk, enhetschef vid Transportstyrelsen, till TT.

Det var den 18 augusti i år som Transportstyrelsen återkallade Nextjets operativa licens på grund av flygbolagets svåra ekonomisk situation. Myndigheten utfärdades också en tidsbegränsad licens fram till den 17 november, vilket innebar att det krisande bolaget kunde flyga vidare och samtidigt ha möjlighet att lösa sin ekonomiska situation och uppfylla de ekonomiska krav som regleras i en EU-förordning, skriver TT.

Nextjet har nu genomfört ett antal olika åtgärder som inneburit att bolaget börjat beta av förfallna fodringar och skulder. Därmed har man lyft bolaget ur den svåra ekonomiska situationen.
I september skickade Nextjet in en ansökan om ny licens till Transportstyrelsen efter att bland annat ha tagit in 42,5 miljoner kronor i en nyemission.

– Vi har en riskbaserad ekonomisk tillsyn av våra flygföretag. De kommer att följa den tillsyn som vi gör precis som vilket annat bolag, men utifrån att de haft en sådan situation kommer vi naturligtvis att följa dem lite noggrannare, säger Simon Posluk till TT.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024