Annons:

Annons:

Norwegian köper nya plan

Norwegians helägda dotterbolag Arctic Aviation Assets köper ytterligare två nya Boeing 737 Max. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dotterbolaget Arctic Aviation Assets, AAA, har utlöst två optioner för två nya flygplan av typen Boeing 737 MAX som kommer att levereras under 2018. Det här innebär att AAA nu har en beställning på 110 Boeing 737 MAX och 90 återstående köpoptioner, skriver Norwegian i ett pressmeddelande.

Igår undertecknade Norwegian även en avsiktsförklaring (Letter of Intent) om så kallad «sale-leaseback» (försäljning av flygplan som därefter hyrs tillbaka med leasingavtal) på totalt 11 Boeing 737-800-plan som för närvarande trafikeras av Norwegian. Avsiktsförklaringen förväntas minska Norwegians skuld med 1,4 miljarder norska kronor, baserat på dagens amerikanska dollarkurs mot norska kronan.

Norwegian undertecknade också i maj ett avtal om «sale-leaseback» som då gällde åtta nya Boeing 737-800-plan. Den sammanlagda försäljningen av totalt 19 flygplan (åtta nya och 11 existerande) förväntas ha en positiv effekt på Norwegians likviditet på cirka 2,3 miljarder norska kronor.

– Dagens avtal om försäljning av 11 stycken äldre 737-800-plan och beställningen av ytterligare två nya 737 MAX-plan, innebär att förnyelsen av Norwegians flygplansflotta fortsätter med ännu fler bränslesnåla och mer miljöanpassade plan. Nya flygplan är win-win för passagerarnas komfort, biljettpriserna, miljön och för våra aktieägare, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos i ett pressmeddelande.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Thabela Travel söker VD till huvudkontoret i Täby
Sista ansökningsdag:
05 June, 2018
Resekonsult
Sista ansökningsdag:
06 June, 2018
Go Active Travel söker en konceptansvarig reseproducent
Sista ansökningsdag:
04 June, 2018