Annons:

Annons:

Norwegian störst på flygningar mellan Spanien och Norden 

Med en marknadsandel på 43 procent är Norwegian det flygbolag som flyger flest passagerare mellan Spanien och alla nordiska länder. Det senaste året har Norwegian flugit 5,35 miljoner passagerare mellan Norden och Spanien. Det visar officiella siffror från den spanska flygplatsoperatören AENA, enligt ett pressmeddelande.

Norwegian är nu det flygbolag som transporterar flest resenärer mellan Norden och Spanien. Med en marknadsandel på 43 procent finns det inget annat flygbolag som har fler resenärer mellan Spanien och Sverige, Spanien och Norge, Spanien och Danmark, Spanien och Finland samt Spanien och Island än Norwegian. 

 – Norwegian började flyga till Spanien redan 2003 och har kontinuerligt byggt upp en stark närvaro där vilket både nordiska och spanska resenärer har uppskattat. I sommar erbjuder vi 65 linjer mellan Spanien och Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island vilket är mer än något annat flygbolag. För de äventyrliga som vill uppleva ännu mer på sin semester i Spanien är det också möjligt att kombinera flera destinationer genom att välja Norwegians inrikeslinjer i Spanien. För dem som ännu inte har bokat sin sommarresa är det fortfarande möjligt att göra några riktigt bra Spanien-klipp, säger Helga Bollmann Leknes, Norwegians kommersiella direktör.

 Med sina 65 flyglinjer bidrar Norwegian till ökad turism, nya jobb och ekonomisk tillväxt i hela Norden men även i Spanien. Norwegian har varit det största flygbolaget mellan Spanien och Norge sedan 2008, mellan Spanien och Danmark sedan 2011, mellan Spanien och Sverige sedan 2013 och mellan Spanien och Finland sedan 2018. Island var det sista nordiska landet som saknades men i april i år intog Norwegian första plats även där.

2 kommentarer

  1. Sören: Norwegian är således det flygbolag i Norden som svara för de största utsläppen när det gäller resor till Spanien. Svara
  2. Charlotte Holmbergh Jacobsson - Kommunikationschef på Norwegian: Hej Sören, Snarare tvärtom. Genom att flyga med de mest moderna och bränsleeffektiva flygplanen som finns på marknaden minskar vi utsläppen med 30% jämfört med många andra flygbolag med gamla plan. Norwegian har en av de yngsta flygplansflottorna i världen med en genomsnittsålder på 3,8 år. Mängden utsläpp är direkt relaterad till mängden bränsle som går åt så ju mer bränsleeffektivt, desto lägre utsläpp. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA
Escape Travel söker digital marknadsförare
Sista ansökningsdag:
23 september 2019
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019