Annons:

Norwegian-veteran startar nytt norskt flygbolag

Den tidigare styrelsemedlemmen i Norwegian och Braathens-arvtagaren Erik G. Braathen ska starta ett nytt norskt flygbolag, enligt ett pressmeddelande som refereras av norska medier. Enligt uppgifterna ska Erik G. Braathen och ett ”team med bakgrund i norsk luftfart” stå bakom satsningen, rapporterar Di.

”Vi har en stark passion för norsk luftfart och tror inte att marknaden kommer tillbaka dit den var innan coronapandemin”, heter det.

Planen är att starta med fem flygplan, antingen av typen Boeing 737-800 eller Airbus 320, som ska i luften första halvåret 2021. Bolaget ska flyga både inrikes och på europeiska resmål.

Erik G. Braathen var vd för flygbolaget Braathens 1989-1999 och satt i styrelsen för Norwegian i sju år, en position som han lämnade 2009. Han har tidigare också varit storägare i Norwegian.

Thomas Ramdahl är operativ chef för det nystartade bolaget.

”Luftfarten har under lång tid präglats av osund volymtillväxt. Vår affärsmodell baseras inte på att ständigt få fler att flyga för att nå lönsamhet”, säger han till Finansavisen och fortsätter:

”Vi anser att det är rätt tidpunkt att starta ett nytt flygbolag nu. Vi hyr in moderna flyg till rimligt pris, anställer de bästa medarbetarna och bygger ett heldigitalt bolag.”

2 kommentarer

  1. Thomas: Det är exakt så man ska göra. Billiga plan anställa kunnig lojal personal, heldigitaliserad admin. Och börja rent utan skulder.
  2. Jervejint: Enda verksamhet som går att starta upp utan initiala kostnader, är personlig "ass"istent åt suktande gubbar.
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024