Annons:

Norwegianplan som suttit fast i Iran har landat på Arlanda

Det Norwegianflygplan som har varit strandsatt i Iran sedan december förra året har landat på Arlanda, skriver Bloomberg News. “Det är en stor lättnad”, säger presskontakten Astrid Mannion-Gibson i ett uttalande.

Det Norwegian-plan som tvingades till nödlandning i iranska Shiraz den 14 december förra året landade tidigt på lördagsmorgonen på Stockholm Arlanda flygplats, skriver Dagens Industri.

Nödlandningen hade att göra med ett problem med motorn som uppdagats under flygningen mellan Dubai och Oslo. Medan passagerarna kunde åka hem dagen efter blev det drabbade planet kvar i Iran.

Återinförda amerikanska sanktioner som förbjuder export av flygplansdelar till Iran gjorde att det drabbade planet inte hade möjlighet att lämna den iranska flygplatsen på över två månader.

Norwegian har aktivt arbetat med att hitta en lösning på problemet genom kontakt med den amerikanska myndigheten U.S Office of Foreign Asset Control, som kontrollerar efterlevnad av sanktioner mot länder. Processen har under tiden förlängts, bland annat på grund av Donald Trumps beslut om att stänga ned delar av den amerikanska statsapparaten, skriver Bloomberg.

”Det är en stor lättnad”, säger presskontakten Astrid Mannion-Gibson i ett uttalande efter att planet återigen landat på nordisk mark.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024