Annons:

Annons:

Norwegians satsning på långdistans hotat av nytt Dreamliner-strul

I en och en halv månad har Dreamliner-planen haft flygförbud. Nu kan modellen godkännas, men inte för långflygningar över öppet hav. Det kan bli ett problem för Norwegian som vill använda planen för flygningar över bland annat Atlanten.

Sedan den 16 januari är alla Dreamliner-flygplan belagda med flygförbud sedan batteriet överhettats och bränder utbrutit. Boeing försöker få planen i luften igen och nu verkar det kunna hända, men itne för långflygningar över öppet hav.
Norwegian skulle ha använt sig av Dreamliner-plan när de öppnar sina nya linjer till Bangkok och New York vid månadsskiftet maj-juni. Men nu måste plan med en ny batterilösning genomgå omfattande testflygningar innan de får användas i trafik igen. För att säkerställa öppnandet av sina flyglinjer har Norwegian hyrt in två stycken Airbus A340.
Flygplansexperter och företrädare för den amerikanska regeringen säger nu att Dreamlinern även efter testerna kan beläggas med nya restriktioner, skriver Aftonbladet.
– Om FAA bara godkänner flygningar över land blir det ett hårt slag mot 787:an, säger Scott Hamilton, flyganalytiker på Leeham i Seattle.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019