Annons:

Annons:

Nytt bakslag för Sälens flygsatsning

Charterflygplatsen i Sälen har drabbats av ytterligare förseningar.

Enligt bolaget bakom flygplatsen i Sälen, Scandinavian Mountains, prognos ska flera hundratusen flygresenärer landa på flygplatsen årligen inom bara några år. Den siffran ifrågasätt nu av flygkonsulten och experten Arne Karyd som enligt SVT säger att ”alla seriösa experter sågar de prognoserna. Så många nya skidturister kommer inte bara för att man bygger en flygplats”, menar Arne Karyd.

– Det är ju möjligt att Scandinavian Mountains har rätt och att alla andra har fel och att den här marknaden finns. Men det går ju inte att testa den hypotesen med ett sådant här 700-miljonersförsök. Vad ska vi med en oanvänd flygplats i Sälen om de har fel. De här pengarna hade då gjort betydligt större nytta på annat håll, säger Arne Karyd till SVT.

Karyds kritik har fått EU-kommissionen, som ska ge klartecken för alla statliga pengar till bygget, att tveka. Kommissionen kräver nu att flygentusiasterna i Sälen svarar på Karyds kritik innan det blir något beslut. Något som nu kan dröja flera månader. Det är ett bakslag för Scandinavian Mountains som hade hoppats på ett beslut innan jul.

Enligt planerna ska flygplatsen öppna i december 2018.

2 kommentarer

  1. Christian Clemens: Vi på BRA ser fram emot att börja flyga till Sälen från södra/västra Sverige så snart flygplatsen blir klar Svara
  2. Mats Wilhelmsson: Vem ska flyga de åtta månader när det inte är skidsäsong. Håller med att det är orealistiska siffror som presenterats. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

2 KOMMENTARER ÖPPNA