Annons:

Annons:

Nytt besöksrekord på Malta 2018

2,6 miljoner turister från hela världen besökte det soliga ö-riket Malta förra året. Det är nytt besöksrekord och en ökning med 14,3 procent jämfört med 2017. Besökssiffran från Sverige, Norge, Danmark och Finland var den näst högsta någonsin – med 128 320 besök. Den främsta anledningen till de positiva siffrorna är enligt turistrådet att allt fler resenärer väljer att besöka Malta utanför högsäsong. Detta enligt ett pressmeddelande.

Den 5 februari offentliggjorde Maltas turistråd, Malta Tourism Authority, besökssiffrorna för 2018. 2,6 miljoner turister från hela världen besökte landet i fjol, en ökning med 14,3 procent jämfört med 2017 och är nytt besöksrekord. De närmare 2,6 miljoner besökarna stod för totalt 18,6 miljoner övernattningar, en ökning med 12,5 procent jämfört med året innan. Turistrådet estimerar också att besökarna spenderade totalt 2,1 miljarder euro på resmålet under årets 12 månader, en ökning med 8 procent jämfört med 2017.

Den varma sommaren avskräckte inte heller danskar, svenskar, norrmän och finländare att besöka den maltesiska övärlden. 128 320 nordbor besökte Malta förra året, den näst högsta besökssiffran någonsin. Norden stod för totalt 941 335 övernattningar och spenderade drygt 118 miljoner euro.

Den positiva besöksutvecklingen är enligt turistrådet främst ett resultat av att allt fler fått upp ögonen för Malta utanför högsäsong. Malta har ett milt klimat och kan besökas året om. Det är också under lågsäsong, i perioden januari–juni, som destinationen har sett den största besöksökningen de senaste åren.

Under 2019 fokuserar turistrådet på att öka tillgängligheten med fler flyglinjer till Malta. De arbetar också aktivt för att arrangera fler internationellt erkända evenemang och begivenheter på Malta året om – med mål att attrahera även yngre generationer till resmålet utanför högsäsong.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA