Annons:

Nytt lågprisflyg gör entré i Sverige

Idag drar ett nytt lågprisflygbolag igång trafik till USA från Sverige.

Det är det isländska Wow Air som ger sig in i kampen om de svenska USA-resenärerna. Det ska ske med trafik från Stockholm/Västerås flygplats till Reykjavik, varifrån bolaget har direktförbindelse till Baltimore International Airport som ligger mitt emellan Baltimore och Washington DC, samt till Boston.

Det blir fyra avgångar i veckan från Stockholm/Västerås (måndagar, tisdagar, fredagar och söndagar) och för resenärer som vill vidare till USA är transfertiden i Reykjavik en och en halv timme.

Priserna för en enkelbiljett från Stockholm/Västerås till Reykjavik börjar enligt bolaget på 699 kronor, till Boston och Washington DC kostar den billigaste biljetten 999 kronor. I priset ingår varken mat eller incheckat bagage, utan endast handbagage på upp till fem kilo.

Wow Air grundades 2011 och flyger sedan tidigare från Reykjavik till flera europeiska städer, bland annat Köpenhamn, London, Amsterdam och Paris. Direktlinjerna från den isländska huvudstaden till Washington DC och Boston i USA drog igång i våras och inom de närmaste veckorna kommer ytterligare två destinationer på den amerikanska östkusten presenteras, säger Skúli Mogensen, Wow Airs vd och grundare, utan att avslöja vilka. Men det handlar inte om New York.

– Vi hittar andra destinationer där konkurrensen inte är lika stor. Vårt mål är att fördubbla kapaciteten till Nordamerika under nästa år, säger Skúli Mogensen till Travel News och fortsätter:

– Vi är mycket nöjda med utvecklingen på Washington-och  Bostonlinjerna där vi haft en beläggningsgrad på 95 procent under sommaren.

Bolaget flyger med en Airbus A321 på USA-linjerna.

Norwegian presenterade nyligen sina nya direktlinjer från Oslo och Köpenhamn till Boston (med mellanlandning från Stockholm). Björn Kjos, vd för det norska flygbolaget har också flaggat för att det kan bli direktlinjer från Skandinavien till Baltimore International Airport.

– Det är ingen hemlighet att vi ska ta långdistansflyget till Baltimore och Boston, sa Björn Kojs till branschsajten Airways News för en tid sedan.

Kommentarer är stängda.